Derfor er supportaftaler spild af penge

Serviceaftaler på IT-løsninger

I mange tilfælde oplever vi, at supportaftaler er spild af penge. Især når det kommer til applikationer som SharePoint, Office 365 eller noget I har fået specialudviklet.

Som leverandør bør vi vel bifalde muligheden for en forudsigelig indtægt uden ekstra omkostning. Det giver bare ingen mening.

Hvorfor skal en kunde betale for adgang til telefonisk rådgivning og hjælp?

Kunden betaler allerede for den tid, de taler med konsulenten. Hvorfor skal de så også betale for at få lov til at ringe til dem?

Vi ved, at et af argumenterne er, at leverandøren sørger for, at minimum to konsulenter er “uddannet” i den leverede løsning. Det har naturligvis en omkostning, men ønsker man at kunden skal ringe, så bør det være en selvfølge, at der sidder konsulenter klar til at hjælpe med kundens løsning. Desuden bør det ikke være kundens problem, at den oprindelige konsulent sidenhen har forladt virksomheden.

Vi lever af at give dig god support

Når vi hos Blue Dock har leveret en løsning, så er det vores største interesse, at kunden ringer til os for at få hjælp til rådgivning eller videreudvikling. Ønsker vi, at en kunde skal forblive kunde, så er det vores investering at sikre vidensoverdragelse til en ny konsulent i tilfælde af, at kundens primære konsulent er stoppet hos os.

Hos os er det naturligt, at hvis kunden har et problem, som haster, så bliver det prioriteret over alle andre. Det kan vores andre kunder godt forstå, da de selv kan ende med at stå med en hasteopgave.

Supportaftaler fastlåser kunder

Supportaftaler er også med til at fastlåse en kunde til en leverandør. Ideelt er dette egentlig ønskværdigt for leverandøren. Dog ønsker vi ikke at holde på en kunde, som ikke mener, vi leverer varen til den bedste pris og kvalitet. Kunder skal til en hver tid kunne skifte leverandør eller blot supplere med rådgivning fra anden side.

Supportaftaler efter vores hoved

Hos Blue Dock har vi følgende principper:

  1. Supportaftaler er gratis
  2. Vi skriver gerne under på garanterede responstider
  3. Vi sikrer, at der altid er minimum to medarbejdere, som har stort kendskab til netop jeres løsning og kundehistorik
  4. Vores løsninger skal kunne videreudvikles af andre leverandører uden behov for overlevering – kunden har og ejer kildekoden

Er du ikke kunde hos Blue Dock, men hos en anden leverandør, så..

Har vi ikke selv leveret løsningen, og har I allerede en leverandør, hvor I betaler for en supportaftale? Så er I altid velkommen til at ringe til os for rådgivning og sparring alligevel. Vi har mange kunder, som har købt en “in a box”-løsning, men mangler hjælp til, hvordan man bruger alt det andet og til videreudvikling.

Skriv til Jesper på jbl@bluedock.dk eller læs mere på bluedock.dk og hør hvordan vi kan hjælpe dig med digitalisering, applikationsudvikling eller Office 365 / SharePoint.