Har I en exit-strategi for jeres Intranet?

Exit strategi

Intranet implementeret på Office 365 kræver en exit-strategi allerede inden, I er gået igang.

Dette glemmer de fleste og vi mærker problemet oftere, da Office 365 nu har været på markedet så længe, at vi begynder at møde virksomheder, som skal til at implementere næste generation af intranet på deres eksisterende Office 365.

Tidligere installerede man en ny server til det nye intranet

Det kan man ikke længere. Da Office 365 er en platform bestående af alt lige fra mails, dokumenthåndtering, Teams/Skype og så videre og jeres Office 365 samtidig er bundet til jeres domain, så er etablering af en ny Office 365 tæt på umuligt for de fleste.

Leverandørafhængige løsninger

Vi har oplevet problemer med migrering fra de mange in a box løsninger hvor store dele af Office 365 af påvirket og smurt ind i deres custom udviklet kode, meget ofte er migreringen fra en “In a box løsning” dyrere end den oprindelige implementering og i nogle tilfælde umulige ikke mindst fordi I ikke ejer den løsning I benytter men blot har adgang til at benytte den så længe i betaler leverandøren af In a Box intranettet månedligt.

Forarbejde

At indgå et samarbejde med en leverandør af et intranet kræver den samme øvelse som at indgå et ægteskab. Man ved der mulighed for at det kan gå galt derfor skal man sikre sine værdier så man kan komme videre.

I forelskelsens greb for den nye leverandør som netop har præsenteret præcist den løsning man ønsker, så glemmer man at overveje hvad man skal gøre den dag løsningen er blevet forældet og man skal videre til noget nyt (her stopper referencen til ægteskabet for manges vedkommende heldigvis ;-)).

Forudsætninger I skal stille Jeres leverandør uanset type af intranet som I køber

Som en del af jeres kravspecifikation skal I inkludere følgende forudsætninger:

  1. I skal eje koden til alt der implementeres
  2. Det skal være muligt for en anden leverandør eller internt hos Jer at videreudvikle løsningen
  3. Alle steder hvor I arbejder med data skal det være 100% standard, for eksempel der hvor I opretter nyhederne. Kun præsentationslaget må man tilpasses for at imødekomme virksomhedens visuelle identitet (dette kan let skiftes ud)

Ønsker I at høre mere om en exit strategi for Jeres intranet eller sparring hvis I allerede har et intranet er I altid velkommen til at kontakte mig – vi har arbejdet på Office 365 fra før det hed Office 365 og kender til at alle faldgrupper.