Hvad er Microsoft Flow, og hvordan kan jeg bruge det?

Microsoft Flow

Microsoft Flow er et spændende værktøj, der hjælper dig med at automatisere simple opgaver og mere komplekse processer. Men hvad gør det præcis, og hvordan kan du bruge det i din virksomhed?

Hvad er Flow?

Microsoft Flow er et værktøj, der hjælper med at forbinde forskellige apps og tjenester. Og herigennem automatisere processer og opgaver. Mange af de programmer, der kan bruges med Flow, er cloudbaserede, men det er også muligt at bruge det lokalt.

Hvordan kan jeg bruge Flow i min virksomhed?

Forestil dig, at dine kunder automatisk uploades til en kundeportal, og automatisk får en mail med de relevante links og nødvendige informationer. Og forestil dig, at alle de vedhæftede filer, du modtager i din mailboks, automatisk hentes og gemmes det samme sted. Det er blot to eksempler. Der er et hav af mulige kombinationer for, hvordan dine apps kan tale sammen, og hvordan processer i din virksomhed, kan bindes sammen, herunder:

  • Push-meddelelser ved vigtige mails
  • Sikring af indholdsstyring. Fx kan forfattere få en push-meddelelse, der gør dem opmærksomme på, at indhold skal opdateres
  • Logføring af supportopkald
  • Modtagelse af månedsrapport med oversigt over, hvad I har omsat
  • Arkivering af dokumenter, data og websites på tværs af din digitale arbejdsplads
  • En hel række salgs-og marketingsfunktioner. Fx afsendelse af opfølgende mails baseret på kundehandlinger

Du skal bare finde de flows, der passer til arbejdsgangen i din virksomhed.

Hvor som helst, når som helst

Det er ikke nødvendigt at have udviklererfaring for at få et flow op at køre. Det er derimod blevet noget, som de fleste ellers nogenlunde velbevandrede IT-brugere kan klare. Uden at det nødvendigvis tager særlig lang tid. Med Microsoft Flow kan du udvikle og styre dine flows uanset, hvor du befinder dig og uanset, om du har din telefon, din tablet eller din computer foran dig. Både SharePoint og Dynamics 365 er en del af Microsoft Flow, og de løsninger, som vi har udviklet for vores kunder, kan derfor også indgå i et flow. Fx kan du automatisk få en push-meddelelse, hvis ledelsen skriver noget på Intranettet, eller du kan få en fakturakladde overført til dit økonomisystem.

Ved at digitalisere forskellige processer i hverdagen, får du med al sandsynlighed mere tid mellem hænderne.

Du kan læse mere om Microsoft Flow HER.